Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, απαρτίζεται από τα κάτωθι Μέλη:

Ευάγγελος Χαϊδάς, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Ο κύριος Ευάγγελος Χαϊδάς είναι Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Είναι ιδρυτής της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και διατηρεί την θέση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου από το 1974.

Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Πανεπιστημίου Ρώμης μέλος του ΤΕΕ.

Κατέχει πτυχίο Μελετητή Δημοσίων Έργων και Περιβαλλοντικών Μελετών και έχει ασχοληθεί με το Real Estate τόσο με μελέτες, όσο και με κατασκευές.

Ασχολήθηκε δραστήρια με την οργάνωσή του κλάδου του μαρμάρου και διατέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματίων Μαρμάρων Ελλάδος (ΟΣΜΕ) από το έτος 1980 έως το έτος 1999, όπου και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΣΜΕ.

Συντέλεσε στην προώθησή των εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων μαρμάρου και οργάνωσε τις πρώτες ομαδικές συμμετοχές μέσω ΟΠΕ στο SAN ABROZIO της VERONA το έτος 1976 και μεταγενέστερα.

Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις άρθρων και απόψεων του σχετικά με το μάρμαρο.

 

Ιουλία Χαϊδά, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος

Η Ιουλία Χαϊδά είναι εκτελεστικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της 35ής σταδιοδρομίας της στην εταιρία, έχει λάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως αυτή της Διευθύντριας της Οικονομικής & Εμπορικής Διεύθυνσης και της Εμπορικής Διεύθυνσης.

Από το 2004 έως και σήμερα κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με κατεύθυνση στη «Διεθνή Εταιρική Χρηματοδότηση» από το Πανεπιστήμιο του Salford, Manchester.

Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυρία Χαΐδά είναι ενεργό μέλος του ICC Women Hellas, του Woomanity και στηρίζει, μέσα από διάφορα σωματεία και οργανισμούς τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την προώθηση καινοτόμων ιδεών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ενώ από το Φεβρουάριο του 2020 εκτελεί χρέη Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης.

Για την ενεργό επιχειρηματική της δράση και συνεισφορά της έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις όπως αυτών του «Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματίας, Δυναμικά Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία και Καινοτόμου Επιχειρηματία» της χρονιάς 2019

 

Αναστασία Χαϊδά - Εκτελεστικό Μέλος

Η Αναστασία Χαϊδά είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Saint George, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημοσίων Σχέσεων.

Το 1993 ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στην ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ, εργαζόμενη σε πολλά τμήματα της εταιρείας μεταξύ των οποίων, τμήματος εξαγωγών, λογιστηρίου, Ανθρώπινου Δυναμικού, κ.α., ενώ κατέχει την θέση της Υπεύθυνης Εταιρικών Ανακοινώσεων της εταιρείας.

Είναι απόφοιτη δραματικής σχολής Φωτιάδη και απόφοιτη του διετές κύκλο σπουδών στο «Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου για το δράμα στην εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί από 1994 με διάφορες θεατρικές σκηνές και έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις. Από το 2018 είναι ενεργό μέλος του θεατρικού εργαστήριου Βριλήσσιων συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις.

 

Κατσικάκης ΠεριστέρηςΕκτελεστικό Μέλος - Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών

Ο Περιστέρης Κατσικάκης είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με κατεύθυνση Λογιστική Χρηματοοικονομική και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με κατεύθυνση Φορολογικό Δίκαιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην 28ετή σταδιοδρομία του έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε διάφορες εταιρίες, με τα τελευταία 20 έτη από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή σε εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.    

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και είναι κάτοχος άδειας Λογιστή Α΄ Τάξης.

 

Λυδία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος Δ.Σ - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η Λυδία Χαϊδά είναι Αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος και διαχειρίστρια της εταιρείας ΙΚΤ ΜΑΡΜΑΡΟΝ ΙΚΕ.

Φοίτησε στην αρχιτεκτονική «VALLE GIULIA ”στο πολυτεχνείο της Ρώμης “ LA SAPIENZA ” με κατεύθυνση Industrial design.

Κατά τη διάρκεια της 28ής σταδιοδρομίας της στην εταιρία, έχει λάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως υπεύθυνη λιανικών πωλήσεων και έργων, διευθύνων σύμβουλος και διαχειρίστρια της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΜΑΡΜΑΡΟΝ ΑΕ (θυγατρικής της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.)

 

Αγγελική Μεϊντάνη – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Η Αγγελική Μεϊντάνη, κατέχει πτυχίο Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κάτοχος Μελετητικού Πτυχίου Κατηγορία 27 (Περιβαλλοντικές Μελέτες) Τάξη Α και τάξης Β.

 Έχει καταρτιστεί σε εξειδικευμένα θέματα όπως της εκμετάλλευσης λατομείου λευκών μαρμάρων, την εφαρμογή Η/Υ στην μεταλλευτική βιομηχανία, τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή σηράγγων και τις τεχνικές κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου. Διατηρεί προσωπική τεχνική εταιρία ως ελεύθερος επαγγελματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων έχοντας συνεργαστεί με δεκάδες εταιρείες και διευθυντικά στελέχη μεταλλευτικών εταιρειών και ορυχείων.

Είναι σύμβουλος, επιβλέπων μηχανικός και τεχνικός ασφαλείας λατομείων αδρανών υλικών, μαρμάρων και βιομηχανικών ορυκτών, σε επιχειρήσεις του κλάδου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και έχει συνεργασθεί με τις μεγαλύτερες μαρμαροβιομηχανίες, τσιμεντοβιομηχανίες και ορυχεία της χώρας. Επίσης ασχολείται με συστήματα ποιοτικού ελέγχου υλικών (κοκκομετρικές αναλύσεις, έλεγχος ισοδυνάμου άμμου, κ.ά).

Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει αναλάβει τη σύνταξη και κατάθεση φακέλων αδειοδότησης λατομικών επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν οικονομοτεχνικές μελέτες, τεχνικές μελέτες, εκμετάλλευσης λατομείων, προμελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτες προστασίας και αποκατάστασης περιβάλλοντος, συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών, φυτοτεχνικές μελέτες, ειδικές οικολογικές αξιολογήσεις  για έργα και δραστηριότητες της κατηγορίας Β του άρθρου 10 του  Ν.  4014/2011  (ΦΕΚ  209/Α) κτλ.

Συνολικά έχει εκτελέσει περισσότερα από 3.000 έργα που υπόκεινται στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης καθώς και τεχνικές, οικονομοτεχνικές μελέτες.

 

Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Ο Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Ιούνιο του 2018 και Ορκωτός - Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance and Internal Audit Services με βασικό αντικείμενο την Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και την Επιμόρφωση Στελεχών Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Director – Επικεφαλής των Υπηρεσιών Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου (Director) της εταιρείας Mazars, Greece για περισσότερα από δέκα χρόνια. Επίσης, εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος για περισσότερα από δέκα χρόνια. H εμπειρία του προέρχεται κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό τομέα όπου έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα και στις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια σε Έργα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου, όπως επίσης και από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, τα Ιδρύματα Πληρωμών, τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και τους Δήμους που είχε συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό Εσωτερικών Ελέγχων τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (MSc in Shipping), Πανεπιστήμιο Αιγαίου (τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών - Μεταπτυχιακό Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΝΑΜΕ) και τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)), στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (MSc in International Accounting, Auditing & Financial Management), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Μεταπτυχιακό Φορολογίας και Ελεγκτικής και Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας). Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο) με Άριστα, Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London-UK) με Διάκριση στην Διατριβή του, Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο) με Άριστα, καθώς επίσης Ορκωτός Εσωτερικός Ελεγκτής (Chartered Internal Auditor - CMIIA) και πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (Certified Internal Auditor - CIA, Certified Internal Controls Auditor - CICA, Certified in Control Self Assessment – CCSA, Certified in Risk Management Assurance – CRMA, Certified Controls Specialist - CCS). Επίσης, έχει πιστοποιηθεί ως Internal Audit Quality Assessment Validator από το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (The IIA-Inc.) Κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτέχνη Α’ Τάξης από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

 Τέλος, είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Nomisma (Lichtenstein), Ανεξάρτητο και Μη Εκτελεστικό μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών Μύλοι Λούλη, Εκδόσεις Λιβάνης και Αφοι Κορδέλλου, όπως επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των εταιρειών ΙΑΣΩ, ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ, ΛΑΝΑΚΑΜ, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και του Δεύτερου Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας ΣΥΝ.ΠΕ., ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του FFGroup και της μη εισηγμένης εταιρείας Qivos, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε αρκετές Επιτροπές Ελέγχου Δημόσιων Μονάδων Υγείας όπως αυτές συστάθηκαν και λειτουργούν σύμφωνα με τον Νόμο 4025 / 2011. Τέλος, είχε συμμετοχή στα Δ.Σ. και στις Επιτροπές της Alpha Bank οριςζόμενος ως Monitoring Trustee από την DG Comp κατά τα έτη 2013-15.

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Όμιλος Εταιρειών

Κεντρικό Αθήνα:
Λυκοβρύσεως 7
14452, Μεταμόρφωση,

Τηλ: +30 210 2826825
Fax: +30 210 2856342

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

Αναστασία Χαϊδά

Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. - Επενδυτικές Σχέσεις